Εκδήλωση του έργου Πανδώτειρα στον Λιμνάτη

Μέλη της ομάδας του έργου Πανδώτειρα, από το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, συνδιοργάνωσαν μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιμνατίου, εκδήλωση με τίτλο: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων». Η εκδήλωση έγινε στις 28 Νοεμβρίου, 2022.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν τα μέλη της κοινότητας αλλά και των γύρω κοινοτήτων για το έργο Πανδώτειρα, τις δράσεις του αλλά και συγκεκριμένες δράσεις που θα διεξαχθούν στο δίκτυο Natura 2000 στην περιοχή τους.

Εκτός από την παρουσίαση του έργου Πανδώτειρα, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους παρευρισκόμενους για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.

Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα διάφορα συμπλέγματα στα οποία έχει χωριστεί το δίκτυο Natura 2000, και τα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος στο οποίο εμπίπτει η περιοχή τους. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη σημασία των ειδών και οικοτόπων του συμπλέγματος στο οποίο εμπίπτει η περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για διάφορα θέματα, όπως:

  • Τον καθορισμό των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) και των Ειδικών Ζωνών Διατήρησης και πως αυτές δημιουργούν το δίκτυο Natura 2000.
  • Τη διαχείριση της ιδιωτικής γης εντός των περιοχών του δικτύου Natura 2000.
  • Το Διαχειριστικό Σχέδιο για τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας «Κοιλάδα Λιμνάτη».

Η ομάδα του έργου Πανδώτειρα θα κρατήσει στενή επαφή με τις κοινότητες που ήταν παρών στη παρουσίαση και θα τους παρέχει οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν στην προστασία των περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα