Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για βιώσιμο επιχειρηματικό σχεδιασμό και περιβαλλοντικά φιλικό μάρκετινγκ σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000

Έχεις ή θα ήθελες να δημιουργήσεις επιχείρηση εντός ή κοντά σε προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000; Εάν ναι, τότε αυτό το δωρεάν εργαστήρι είναι για σένα!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής εκπαιδευτικού εργαστηρίου:
15/06/2024 & 9:00-16:00

Χώρος διεξαγωγής εκπαιδευτικού εργαστηρίου:
Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
Οδός: 1ης Απριλίου, 7730, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας

Σκοπός και στόχος του εργαστηρίου

Το εργαστήρι σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει στις/ους συμμετέχουσες/οντες τις βασικές γνώσεις ώστε να μπορούν σχεδιάσουν και να προωθήσουν μια δική τους φιλική προς το περιβάλλον επιχείρηση, που δραστηριοποιείται εντός ή κοντά σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000.

Στο πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου, οι συμμετέχουσες/οντες θα εξερευνήσουν μεθόδους που ενσωματώνουν την πράσινη προοπτική στον τομέα του μάρκετινγκ. Θα εξετάσουν πώς οι επιχειρήσεις τους μπορούν να αναπτύξουν σχέδια που όχι μόνο προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά παράλληλα συνδέονται με τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τα άτομα που θα συμμετέχουν με γνώσεις, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετέπειτα, είτε για να αρχίσουν μια επιχείρηση είτε για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις παρούσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του μάρκετινγκ αλλά και να εφαρμόσουν πρακτικά και βασικά εργαλεία για τη δημιουργία στρατηγικών σχεδίων μάρκετινγκ. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη για ενσωμάτωση περιβαλλοντικής συνείδησης σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού μάρκετινγκ.

Δείτε το πρόγραμμα του εργαστηρίου εδώ.

Μέθοδοι κατάρτισης:

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού εργαστηρίου οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή κάθε θεματικής ενότητας θα παρουσιάζεται σε συντομία το σχετικό θεωρητικό υπόβαθρο, και στη συνέχεια οι συμμετέχουσες/οντες θα δουλεύουν για τη δημιουργία του δικού τους σχεδίου μάρκετινγκ.

Πιστοποιητικό κατάρτισης:

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί Πιστοποιητικό Κατάρτισης από το Πανεπιστήμιο του Frederick σε όσους/ες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τουλάχιστον έξι ώρες εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτές:

Υπεύθυνη εκπαιδεύτρια για το εργαστήρι θα είναι η Λέκτορας Μάρκετινγκ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Νάσια Τζωρτζή.

Κόστος:

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιo του έργου Πανδώτειρα και ως εκ τούτου θα προσφερθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής στο εργαστήρι μέχρι τις 12/06/2024.

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@terracypria.org ή zmakridou@terracypria.org, ή στο τηλέφωνο 25320034.

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα