Ευκαιρίες δικτύωσης, Οκτώβριος 2023

Μέλη της ομάδας του έργου Πανδώτειρα συμμετείχαν μέσα στον Οκτώβριο του 2023 σε δύο διαφορετικά συνέδρια με σκοπό τη δικτύωση με άλλα έργα LIFE και μη.

4th Mediterranean Plant Conservation Week

Μέλη της ομάδας μας από το Πανεπιστήμιο Frederick και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχαν στο εν λόγω συνέδριο που έγινε στη Βαλένθια στις 23 – 27 Οκτωβρίου, 2023. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι προσπάθειες διατήρησης ειδών και οικοτόπων της Κύπρου, στο πλαίσιο του έργου Πανδώτειρα. Το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση και προστασία των ειδών και οικοτόπων της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε δικτύωση με το έργο LIFE Teixeres «Διατήρηση και αποκατάσταση των υπολειμματικών δασών του Taxus baccata». Κύριος στόχος του έργου αυτού είναι η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης και της ανθεκτικότητας των δασών Taxus στην περιοχή της Βαλένθια, έναντι των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, έγινε δικτύωση με το Δίκτυο Genmeda: το Δίκτυο Κέντρων Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών. Είναι ένα δίκτυο από τράπεζες σπερμάτων και κέντρα διατήρησης γενετικών πόρων της Μεσογειακής χλωρίδας, που μοιράζονται μια κοινή χλωριδική περιοχή, μια γεωγραφική περιοχή με ανάλογο τοπίο και ένα κοινό σύνολο προβλημάτων που αφορούν φυσικές περιβαλλοντικές διαταραχές. Αποστολή του Δικτύου είναι να συμβάλει στη διατήρηση των γενετικών πόρων της Μεσογειακής χλωρίδας.

EUROPARC Conference 2023 “Tribute to our landscape, where nature and people meet in harmony”

Μέλος της ομάδας μας από το Terra Cypria συμμετείχε στο EUROPARC Conference, που έγινε στην Ολλανδία στις 3 – 6 Οκτωβρίου, 2023. Το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και βέλτιστων πρακτικών για τη διατήρηση και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και σημαντική ευκαιρία δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχαμε την ευκαιρία να δικτυωθούμε και να συζητήσουμε για τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με τα έργα: LIFE-IP: N2K Revisited, LIFE ENABLE and LIFE ShepForBio.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα