Στην Έκθεση Σκοποβολής, Κυνηγίου & Άγριας Ζωής, 2023

Το έργο Πανδώτειρα συμμετείχε στην «Παγκύπρια Έκθεση Σκοποβολής, Κυνηγίου και Άγριας Ζωής», η οποία έγινε το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, 2023, στην Κρατική Έκθεση Κύπρου.

Μέλη της ομάδας μας πλαισίωναν το περίπτερο του έργου Πανδώτειρα με σκοπό την ενημέρωση των κυνηγών για την οικολογική αξία και τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη του δικτύου Natura 2000, σε άμεση συσχέτιση με το κυνήγι. Η ενημέρωση αυτή έγινε μέσω ενός κουίζ, το οποίο επικεντρωνόταν στο πώς το Δίκτυο Natura 2000 βοηθά το κυνήγι, αλλά και στα αποτελέσματα που έχει η χρήση τρωκτικοκτόνων, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πέραν των 200 κυνηγών από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Μέσα από αυτή μας την επαφή είμαστε πλέον σε θέση να συνεχίσουμε την απευθείας επικοινωνία με αυτή την ομάδα ενδιαφερομένων, ενθαρρύνοντας την αποδοχή τους και τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια του έργου Πανδώτειρα.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα