Το έργο Πανδώτειρα πήγε στον Ψευδά

Μέλη της ομάδας του έργου Πανδώτειρα από το Terra Cypria, βρέθηκαν στην κοινότητα Ψευδά στις 19 Ιουνίου 2023, πραγματοποιώντας εκδήλωση με θέμα «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν τα μέλη της κοινότητας αλλά και των γύρω κοινοτήτων για το έργο Πανδώτειρα, τις δράσεις του αλλά και για τη σημασία του Δικτύου Natura 2000.

Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα διάφορα συμπλέγματα στα οποία έχει χωριστεί το Δίκτυο Natura 2000, και για τα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος στο οποίο εμπίπτει η περιοχή τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κοινοτάρχης του Ψευδά, όσο και κοινοτάρχες των γύρω περιοχών. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναπτύχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση, ενώ ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και ενδεχόμενες ευκαιρίες εμπλοκής και συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα