Το έργο Πανδώτειρα στο Φεστιβάλ Αναρρίχησης

Το έργο Πανδώτειρα συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης που έγινε στις 11 Μαΐου, 2024, στην Ίνεια. Μέλη της ομάδας μας από το Terra Cypria βρίσκονταν στον χώρο ώστε να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για την άμεση συσχέτιση του δικτύου Natura 2000 με το άθλημα, καθώς οι αναρριχητές αποτελούν ομάδα που έχει άμεση επαφή με τη φύση και με τις προστατευόμενες περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη σημαντική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, εστιάσαμε στα ερπετά, αναλύοντας τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί κάποιο φίδι να γίνει επικίνδυνο και πώς πρέπει να αντιδρούν οι αναρριχητές στη θέαση ενός φιδιού.

Δώσαμε επίσης έμφαση στα πτηνά και στις φωλιές που μπορεί οι αναρριχητές να βρίσκουν στις διαδρομές τους πολλές φορές, ενημερώνοντας τους για τη σημασία ορισμένων ειδών αλλά και για το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται τέτοιες περιπτώσεις.

Υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, καθώς μέσω του αθλήματος έχουν καθημερινή επαφή με το περιβάλλον.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα

Γιορτή Natura 2000 (2024)

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του έργου