Βλέποντας την Αλυκή Λάρνακας με άλλη ματιά

Το έργο Πανδώτειρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, διοργάνωσαν περιδιάβαση στην Αλυκή Λάρνακας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 2022. Μέσα από την περιδιάβαση, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει με άλλη ματιά αυτή την πανέμορφη και σημαντική περιοχή του Δικτύου Natura 2000.

Οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να παρατηρήσουν τα χιλιάδες αποδημητικά πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στην Αλυκή αυτή την περίοδο, τα είδη οικοτόπων που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και τη ζωή που υπάρχει στην Αλυκή ακόμη και τους ξηρούς μήνες, αλλά δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Μικροί και μεγάλοι έμαθαν από πρώτο χέρι πώς απολαμβάνουμε τη φύση χωρίς να την επηρεάζουμε αρνητικά. Δηλαδή να μένουμε πάντα στο καθορισμένο μονοπάτι για να μην επηρεάζουμε τη βλάστηση που βρίσκεται πέρα απ΄ αυτό, αλλά και να παρατηρούμε τα πουλιά από το μονοπάτι με ησυχία ώστε να μπορούν ανενόχλητα να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά την παραμονή τους στη Κύπρο.

Το έργο Πανδώτειρα, στο πλαίσιο του οποίου έγινε η περιδιάβαση στην Αλυκή, ασχολείται με τη διαχείριση του Δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του δεκαετούς αυτού έργου θα γίνουν δράσεις για προστασία των διάφορων ειδών χλωρίδας και πανίδας ώστε να καταστεί το δίκτυο Natura 2000 πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ σ΄ αυτό συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.

Ομιλία από τον Δήμαρχο Λάρνακας, κο Ανδρέα Βύρα.
Παρατήρηση ασπόνδυλων
Πτηνοπαρατήρηση
Παρατήρηση οικοτόπων

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα