Εκδήλωση του έργου Πανδώτειρα στην Άχνα

Το έργο Πανδώτειρα, μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας, διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων». Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2022.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10:00, με περιδιάβαση και πτηνοπαρατήρηση στο Φράγμα Άχνας – το οποίο περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα Πουλιά. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα πουλιά στο φράγμα, υπό την έμπειρη καθοδήγηση εκπροσώπων του έργου Πανδώτειρα από το BirdLife και το Terra Cypria.

Ακολούθως, όλοι οι συμμετέχοντες μαζεύτηκαν στο Achna Animal Park, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση για τη σημασία του δικτύου Natura 2000, καθώς και για τη συμβολή του έργου Πανδώτειρα στην προστασία και διατήρησή του δικτύου.

Σκοπός της εκδήλωσης

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να:

  • Ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.
  • Ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την έννοια των συμπλεγμάτων (clusters) και για τα χαρακτηριστικά των περιοχών Natura 2000 που αποτελούν το σύμπλεγμα τους. Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος τους, συμπεριλαμβανομένου των ειδών χαρακτηρισμού, της κατάστασης διατήρησής τους και της γεωγραφικής επέκτασης των περιοχών Natura 2000 εντός του συμπλέγματος τους.
  • Εκτιμήσουν οι συμμετέχοντες τη μεγάλη αξία της περιοχής για τη βιοποικιλότητα και ιδιαίτερα για τα πτηνά που φιλοξενεί η συγκεκριμένη περιοχή.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα