Εκδήλωση του έργου Πανδώτειρα στην Πάφο

Το έργο Πανδώτειρα διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και Πληροφόρηση του κοινού της Πάφου». Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο, 30 Απριλίου, 2022 και ξεκίνησε με περιπατητική διαδρομή στην περιοχή Natura 2000 «Φάρος Κάτω Πάφου», ενώ ακολούθησε παρουσίαση στην αίθουσα «Εν Πλω».

Σκοπός της εκδήλωσης

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να:

  • Ενημερωθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς και οι κάτοικοι του Δήμου Πάφου για το έργο Πανδώτειρα και τις δράσεις που θα διεξαχθούν στην περιοχή τους.
  • Ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.
  • Εκτιμήσουν οι συμμετέχοντες την μεγάλη αξία της περιοχής «Φάρος Κάτω Πάφου» για τη βιοποικιλότητα.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου κου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Αμέσως μετά την περιπατητική διαδρομή οι συμμετέχοντες μαζεύτηκαν στην αίθουσα «Εν Πλω», όπου και παρουσιάστηκε η σημασία του δικτύου Natura 2000. Παρουσιάστηκαν επίσης οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς και η σημασία των εκβολών των ποταμών Έζουσας, Ξερού και Διαρίζου. Δείτε εδώ τη σχετική παρουσίαση.

Ακολούθησε συζήτηση για το πώς μπορούν να προωθηθούν αυτές οι περιοχές για σκοπούς αειφόρου τουρισμού, αλλά και για την ανάγκη ύπαρξης Διαχειριστή των περιοχών Natura 2000 για την υποβοήθηση της Τοπικής Αρχής στην εφαρμογή βιώσιμής ανάπτυξης.

Μελλοντικά Σχέδια

Οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την επιθυμία να διοργανωθεί ακόμη μια τέτοια παρουσίαση η οποία να απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου, κάτι το οποίο θα διευθετηθεί στο άμεσο μέλλον.

Προέκυψε επίσης η ιδέα του συνδυασμού μονοπατιών της φύσης με τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και η επιθυμία για μια μελλοντική παρουσίαση με θέμα τα σπάνια και ενδημικά είδη χλωρίδας, πανίδας και οικοτόπους της περιοχής. Φυσικά η ομάδα του έργου Πανδώτειρα θα παραμείνει σε στενή επαφή με την Τοπική Αρχή για τη διοργάνωση μελλοντικών εκδηλώσεων.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).

Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα

Γιορτή Natura 2000 (2024)

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του έργου