Το έργο Πανδώτειρα πήγε Σαλαμιού και Κούκλια

Μέλη της ομάδας του έργου Πανδώτειρα, από το Terra Cypria, επισκέφτηκαν το χωριό Σαλαμιού στις 6 Μαΐου και τα Κούκλια στις 17 Μαΐου, 2022.


Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να ενημερώσουν τα μέλη της κοινότητας για το έργο Πανδώτειρα, τις δράσεις του αλλά και συγκεκριμένες δράσεις που θα διεξαχθούν στο δίκτυο Natura 2000 στην περιοχή τους.


Εκτός από την παρουσίαση του έργου Πανδώτειρα, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να ευαισθητοποιήσει τους παρευρισκόμενους για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.


Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα διάφορα συμπλέγματα στα οποία έχει χωριστεί το δίκτυο Natura 2000, και τα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος στο οποίο εμπίπτει η περιοχή τους. Παρουσιάστηκαν δηλαδή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπλέγματός τους, τα είδη χλωρίδας, πανίδας και οι οικότοποι ευρωπαϊκής σημασίας, καθώς και η κατάσταση διατήρησης τους.


Επιπλέον, εκπρόσωπος του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων παρουσίασε τις Ζώνες Προστασίας των ποταμών και των φραγμάτων καθώς και τα σχετικά Διαχειριστικά Μέτρα.


Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι κάτοικοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για διάφορα θέματα, όπως:

  • Τα Διαχειριστικά Σχέδια για τις περιοχές Natura 2000
  • Τους Φορείς Διαχείρισης που θα δημιουργηθούν μέσα από το έργο Πανδώτειρα
  • Τη διαχείριση της ιδιωτικής γης εντός του δικτύου
  • Την ανάγκη εμπλοκής των κοινοτήτων στους Φορείς Διαχείρισης


Η ομάδα του έργου Πανδώτειρα θα κρατήσει στενή επαφή με τις δύο κοινότητες και θα τους παρέχει οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν στην προστασία του δικτύου Natura 2000.

Επίσκεψη του έργου Πανδώτειρα στα Κούκλια

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα