Παρουσίαση του έργου Πανδώτειρα στον Πύργο Τηλλυρίας

Το έργο Πανδώτειρα, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, διοργανώνουν παρουσίαση με τίτλο: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων».

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου, 2022, στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τηλλυρίας, στις 17:00 και οι κάτοικοι της κοινότητας, καθώς και της γύρω περιοχής είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν.

Σκοπός της παρουσίασης

Σκοπός της παρουσίασης αυτής είναι να:

  • Ενημερωθούν τα μέλη της Τοπικής Αρχής, καθώς και οι κάτοικοι, για το έργο Πανδώτειρα και τις δράσεις που σχεδιάζονται να εκτελεστούν στην περιοχή.
  • Ευαισθητοποιηθούν οι παρευρισκόμενοι για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.
  • Eνημερωθούν οι συμμετέχοντες για τα διάφορα συμπλέγματα στα οποία χωρίζετε το δίκτυο Natura 2000, και τα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος στο οποίο εμπίπτει η περιοχή τους. Θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος, τα είδη χλωρίδας, πανίδας και οι οικότοποι, καθώς και η κατάσταση διατήρησης τους.
  • Επεξηγηθεί η σημασία των δασών και η αναγκαιότητα προστασίας τους.

Δείτε τη σχετική ατζέντα εδώ.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου Πανδώτειρα είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς). Το Τμήμα Δασών θα συμμετέχει επίσης στην εκδήλωση αυτή με μια παρουσίαση για τη σημασία των δασών της Κύπρου και την προστασία τους.

Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα