Εκπαιδευτικά παιχνίδια για τη μεσογειακή φώκια

Δύο από τους εταίρους του έργου Πανδώτειρα, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) και το Πανεπιστήμιο Frederick, ένωσαν δυνάμεις με σκοπό να δημιουργηθούν επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια αφιερωμένα στη μεσογειακή φώκια Monachus monachus.

Τα παιχνίδια αυτά θα παραλάβει το ΤΑΘΕ σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024, 19:00
Μέγαρο Μιτσή 1, Γωνία Ευαγόρου και Στασίνου, Λευκωσία
(Πλατεία Ελευθερίας, πρώην κατάστημα Ελληνικής Τράπεζας)

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των επιτραπέζιων παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν από φοιτητές και φοιτήτριες των προγραμμάτων σπουδών Δημοτικής Εκπαίδευσης, Οπτικής Επικοινωνίας και Interior Design.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τελικής έκθεσης φοιτητών/τριών του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick με τίτλο “The Vaults – End-of-Year Exhibition”. Τα παιχνίδια για τη μεσογειακή φώκια Monachus monachus, θα εκτίθενται σε όλη την διάρκεια της έκθεσης 2 – 5/7/2024. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

Τα παιχνίδια σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του ‘Frederick University Living Lab’ (FULL), μιας παιδαγωγικής πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου που δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες να συνεργαστούν με κοινωνικούς και κρατικούς φορείς και εταιρείες.

Στόχος των παιχνιδιών

Στόχος των διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών είναι η ενημέρωση παιδιών σχολικής ηλικίας άνω των 9 ετών, για τη μεσογειακή φώκια. Μέσα από τα επιτραπέζια αυτά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν μεταξύ άλλων για τον κύκλο ζωής της μεσογειακής φώκιας, τη διατροφή της, τους κινδύνους και τις απειλές που δέχεται. Επιπρόσθετα τα παιδιά ενημερώνονται για τις δράσεις που ακολουθεί το ΤΑΘΕ για την προστασία τόσο του είδους αλλά και των οικοτόπων που ζει. Τέλος τα παιδιά μαθαίνουν απλές πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν για να συνεισφέρουν στην προστασία της μεσογειακής φώκιας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με την παράδοση των παιχνιδιών, αυτά θα ενταχθούν στις δραστηριότητες του έργου Πανδώτειρα που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα