1ο εκπαιδευτικό εργαστήρι βιώσιμης επιχειρηματικότητας – Πανδώτειρα

Το έργο Πανδώτειρα διοργάνωσε το 1ο από μία σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα «Βιώσιμος επιχειρηματικός σχεδιασμός και περιβαλλοντικά φιλικό μάρκετινγκ σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000». Το δωρεάν εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2024, στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας.

Δύο εταίροι του έργου μας, το Terra Cypria και το Πανεπιστήμιο Frederick, ένωσαν δυνάμεις για να προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις ώστε να μπορούν σχεδιάσουν και να προωθήσουν μια δική τους φιλική προς το περιβάλλον επιχείρηση, που δραστηριοποιείται εντός ή κοντά σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000. Το Terra Cypria ανέλαβε τη διοργάνωση και προώθηση του εργαστηρίου, ενώ το Πανεπιστήμιο Frederick, με τη Δρ. Αθανασία Τζωρτζή, πρόσφερε τη δωρεάν εκπαίδευση στους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μεθόδους που ενσωματώνουν την πράσινη προοπτική στον τομέα του μάρκετινγκ. Μπόρεσαν επίσης να εξετάσουν πώς οι επιχειρήσεις τους μπορούν να αναπτύξουν σχέδια που όχι μόνο προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά παράλληλα συνδέονται με τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τελικός στόχος του εργαστηρίου ήταν να εφοδιάσει τους παρευρισκόμενους με γνώσεις, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετέπειτα, είτε για να αρχίσουν μια επιχείρηση είτε για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις παρούσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Πέραν από το κομμάτι της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις που αφορούσαν τον τομέα δραστηριοποίησής τους και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για την επόμενη μέρα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί μας προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια εργαστήρια, σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα