Ζήσε μια μοναδική εμπειρία: Άνοιγμα φωλιάς χελώνας!

Η Αντιγόνη είναι μια χελώνα Καρέτα περίπου 20 χρονών. Ξεκίνησε το ταξίδι της από τις ακτές της Αλγερίας στις αρχές της Άνοιξης. Αφού διένυσε πάνω από 3000 χλμ. έφτασε στις ακτές της Κύπρου για να ζευγαρώσει.
 
Όταν ήταν πλέον έτοιμη να γεννήσει τα αυγά της περίμενε μέχρι να βραδιάσει και διάλεξε μια παραλία χωρίς πολλά φώτα και φασαρία. Τότε βγήκε έξω στην ακτή, έσκαψε βαθιά στην άμμο και γέννησε τα αυγά της. Αμέσως μετά τα έθαψε προσεκτικά και επέστρεψε στη θάλασσα για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στις βόρειες ακτές της Αφρικής. 

Δύο μήνες μετά, τα αυγά είναι πλέον έτοιμα να εκκολαφθούν και καθώς οι χελώνες Καρέτα κινδυνεύουν με αφανισμό, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων αναλαμβάνει την προστασία της φωλιάς και το άνοιγμα της για σκοπούς καταγραφής.   

Γίνε μάρτυρας της συνέχειας της ιστορίας το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στην παραλία του εκδρομικού χώρου «Μαυραλή» (περιοχή Πόλις Χρυσοχούς).

Η ομάδα των ειδικά εκπαιδευμένων εμπειρογνωμόνων θα ανοίξει τη φωλιά της Αντιγόνης για καταμέτρηση των αυγών. Άραγε θα έχουν ήδη εκκολαφθεί τα χελωνάκια ή θα ετοιμάζονται εκείνη την ώρα να βγουνε απ΄ το αυγό τους; 

Ζήσε αυτή τη μοναδική εμπειρία μαζί μας δηλώνοντας συμμετοχή τώρα! Υπάρχει περιορισμός συμμετοχών καθώς τα χελωνάκια προτιμούν την ησυχία.  

Μετά το άνοιγμα της φωλιάς θα ακολουθήσει:

  • κέρασμα στον εκδρομικό χώρο, 
  • ενημέρωση για τη σημασία της περιοχής και
  • δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά!

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο του έργου Πανδώτειρα, σε συνεργασία με τη Νεολαία Περιφέρειας Πόλις Χρυσοχούς και τη MEDTRACS.

Φωτογραφία: Μελίνα Μάρκου

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα