Εκδήλωση του έργου Πανδώτειρα στον Δήμο Λεμεσού

Το έργο Πανδώτειρα, μαζί με τον Δήμο Λεμεσού, διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων». Η εκδήλωση έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:00 με χαιρετισμό του δημάρχου κ. Νίκου Νικολαϊδη ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία των περιοχών Natura 2000 και αναφέρθηκε στις προκλήσεις από τη κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια, έγινε εισαγωγή στις δράσεις του έργου Πανδώτειρα και του δικτύου Natura 2000 προς το Δημοτικό Συμβούλιο και το κοινό. Έγινε επίσης ενημέρωση για τα συμπλέγματα (clusters) που έχουν χωριστεί οι 63 καθορισμένες περιοχές του Δικτύου Natura 2000 μέσα από το έργο, αλλά και για τις σημαντικές περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000 και βρίσκονται κοντά στον Δήμο Λεμεσού.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και ενδεχόμενες ευκαιρίες εμπλοκής και συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος Λεμεσού, όσο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξαν ενδιαφέρον για μελλοντικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έργου Πανδώτειρα.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα