Εκδήλωση του έργου Πανδώτειρα στο Πισσούρι

Το έργο Πανδώτειρα, σε συνεργασία με την Τοπική Αρχή Πισσουρίου, διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων». Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ξεκίνησε με περιπατητική διαδρομή στο μονοπάτι «Γένεσης της Αφροδίτης», ενώ ακολούθησε παρουσίαση στο Δημοτικό Σχολείο Πισσουρίου.

Σκοπός της εκδήλωσης

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να:

  • Ενημερωθούν τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής για το έργο Πανδώτειρα και τις δράσεις που θα διεξαχθούν στην περιοχή τους.
  • Ευαισθητοποιηθούν οι παρευρισκόμενοι για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.
  • Εξοικειωθούν τα μέλη της Τοπικής Αρχής με τις δυνατότητες αξιοποίησης της πεζοπορίας ως τουριστικής δραστηριότητας, ενθαρρύνοντας έτσι τη ροή ντόπιων και ξένων επισκεπτών στην περιοχή.

Ένας έμπειρος ξεναγός ηγήθηκε της πεζοπορίας στο μονοπάτι «Γένεσης της Αφροδίτης», κάνοντας την εξόρμηση μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Αμέσως μετά την πεζοπορία οι συμμετέχοντες μαζεύτηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Πισσουρίου, όπου και παρουσιάστηκε η σημασία του δικτύου Natura 2000. Δείτε εδώ τη σχετική παρουσίαση.

Τα θέματα για τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αρχής ήταν η χρήση της ιδιωτικής γης και η διαχείριση του δικτύου Natura 2000.

Ακολούθως, ο ξεναγός μας, κος Αντώνης Καζάζης, μοιράστηκε με όλους του παρευρισκόμενους πρακτικές ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την πεζοπορία σε συνδυασμό με άλλες τοπικές δραστηριότητες για να αυξήσουν τη ροή ντόπιων και ξένων επισκεπτών στην περιοχή.

Μελλοντικά σχέδια

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αρχής εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα για τη διαχείριση της ιδιωτικής γης, επομένως θα προγραμματιστεί μια νέα συνάντηση στο μέλλον. Φυσικά η ομάδα του έργου Πανδώτειρα θα παραμείνει σε στενή επαφή με την Τοπική Αρχή.

Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα