Πεζοπορία του έργου Πανδώτειρα στο Μιτσερό

Το έργο Πανδώτειρα, σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια Μιτσερού και Αγροκηπιάς, διοργάνωσε πεζοπορία στο βουνό «Κρεάτης», στο Μιτσερό στις 18 Φεβρουαρίου, 2023.

Κατά την πεζοπορία, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα βήματα του θρυλικού Ρε Αλέξη – του πρώτου επαναστάτη αγρότη ενάντια στους Φράγκους κατακτητές. Έμαθαν για τη μάχη που έγινε στο βουνό «Κρεάτης», αλλά και για τους σημαντικούς οικοτόπους που υπάρχουν στην περιοχή αυτή του Δικτύου Natura 2000.

Μετά την πεζοπορία ακολούθησε ομιλία για τη δράση του Ρε Αλέξη το 1426 – 1427 και παρουσίαση του έργου «Πανδώτειρα» στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Μιτσερού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για διάφορα θέματα, όπως:

  • Την αξιοποίηση της αξίας που έχει η περιοχή τους, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000.
  • Τον τρόπο με τον οποίο εντάσσονται περιοχές στο Δίκτυο Natura 2000.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, εκπρόσωπος της Ένωσης Κοινοτήτων, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και μεγάλος αριθμός ατόμων από διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Το έργο «Πανδώτειρα», στο πλαίσιο του οποίου έγινε η εκδήλωση, ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ στο έργο συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα