Το έργο Πανδώτειρα πήγε στον Κάθηκα

Μέλη της ομάδας του έργου Πανδώτειρα από το Terra Cypria, βρέθηκαν στο Κοινοτικό Συμβούλιο στον Κάθηκα στις 25 Μαΐου 2023, πραγματοποιώντας εκδήλωση με θέμα «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Κάθηκα αλλά και των γύρω κοινοτήτων για το έργο και τις δράσεις του. Πιο συγκεκριμένα, κάτοικοι από τις κοινότητες που εμπίπτουν στο σύμπλεγμα του Ακάμα, έδωσαν το παρόν τους ώστε να μάθουν για τα χαρακτηριστικά του συμπλέγματός τους αλλά και για τη σημασία του Δικτύου Natura 2000.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους στόχους του έργου Πανδώτειρα είναι τα τονιστεί το πόσο σημαντική είναι η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον, χωρίς αυτό να καταδικάζει την οποιαδήποτε ανάπτυξη στις περιοχές, εφόσον αυτή γίνεται με μέτρο και σεβασμό προς τη φύση. Κατά τη συζήτηση έγινε επίσης αναφορά στο πώς αξιοποιείται η γη στο Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα και το πώς αυτό επηρεάζει την περιοχή.

Οι κάτοικοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης της υπαίθρου ώστε να αντιμετωπιστεί η αστυφιλία και να δοθούν κίνητρα στους νέους ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους. Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, με την ομάδα μας να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των κατοίκων.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα