Το έργο Πανδώτειρα έρχεται στην Άχνα

Το έργο Πανδώτειρα, μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Natura 2000: Ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση ενδιαφερόμενων φορέων». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2022.

Θα ξεκινήσει η εκδήλωση στις 10:00, με περιδιάβαση και πτηνοπαρατήρηση στο Φράγμα Άχνας – το οποίο περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000 – και θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση και συζήτηση στο Achna Animal Park.


Βρείτε την ατζέντα της εκδήλωσης εδώ.

Σκοπός της εκδήλωσης


Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να:

  • Ενημερωθούν οι κάτοικοι της Άχνας για το έργο Πανδώτειρα και τις δράσεις που θα διεξαχθούν στην περιοχή τους.
  • Ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες για τη σημασία του δικτύου Natura 2000.
  • Ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την έννοια των συμπλεγμάτων (clusters) και για τα χαρακτηριστικά των περιοχών Natura 2000 που αποτελούν το σύμπλεγμα τους. Πιο αναλυτικά, θα παρουσιαστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος τους, συμπεριλαμβανομένου των ειδών και οικοτόπων χαρακτηρισμού, της κατάστασης διατήρησής τους και της γεωγραφικής επέκτασης των περιοχών Natura 2000 εντός του συμπλέγματος τους.
  • Εκτιμήσουν οι συμμετέχοντες τη μεγάλη αξία της περιοχής για τη βιοποικιλότητα και ιδιαίτερα για τα πτηνά που φιλοξενεί η συγκεκριμένη περιοχή.


Επικεφαλής της δράσης αυτής του έργου είναι το Terra Cypria-το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Δράση Ε2.1 Διοργάνωση δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς).


Μάθετε περισσότερα για το έργο Πανδώτειρα εδώ.

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα