Το έργο Πανδώτειρα πήγε Παραμάλι και Καλοπαναγιώτη

Μέλη της ομάδας του έργου Πανδώτειρα, από το Terra Cypria, πραγματοποίησαν ενημερωτικές παρουσιάσεις σε Παραμάλι και Καλοπαναγιώτη. Σκοπός των παρουσιάσεων ήταν να ενημερωθούν τα μέλη των κοινοτήτων για το έργο Πανδώτειρα, τις δράσεις του αλλά και για συγκεκριμένες δράσεις που θα διεξαχθούν σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000 που βρίσκονται κοντά στις κοινότητές τους.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο Παραμάλι, στις 12 Ιανουαρίου, 2023. Συμμετείχαν μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, κάτοικοι του χωριού, αλλά και των γύρω κοινοτήτων, οι οποίοι και έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα σχετικά με τα προστατευόμενα είδη και τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 που εμπίπτουν στις κοινότητές τους. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον καθορισμό των Ζωνών Ειδικής Προστασίας και των Ειδικών Ζωνών Διατήρησης. Αναπτύχθηκε επίσης εποικοδομητική συζήτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα – κυρίως αναφορικά με το διαχειριστικό σχέδιο των συγκεκριμένων περιοχών.

Η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου, 2023, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Καλοπαναγιώτη. Μέλη της ομάδας μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη σημασία του Δικτύου Natura 2000 στους κατοίκους του χωριού, στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, αλλά και στους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου χωριού, οι οποίοι κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Κύπρου. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για το έργο Πανδώτειρα, τις δράσεις του και τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου για μικρούς και μεγάλους.

Παρουσίαση του έργου Πανδώτειρα στο Παραμάλι

Κοινοποιήστε:

Πρόσφατα Άρθρα

Γιορτή Natura 2000 (2024)

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργάνωσαν, στο πλαίσιο του έργου